İŞ YAŞAMINDA VİZYON NE DEMEKTİR?
Bana göre iş yaşamında bir vizyona sahip olmak demek, insanların sahip olduğu bir çok dez avantajı yok ederek insanları başarıya götürmek demektir.Vizyon sahibi olan kişiler etrafındaki kişilere enerji vermelidir.Vizyonun pozitif şekilde ifade edilmesi gerektiğini düşünenlerdenim.
Peki,bir kişinin vizyonu nasıl oluşur ve nasıl şekillenir.
Kişilerin vizyonları yaşadığı çevre,düşünce görüşleri,aldığı eğitim,çalışılan şirket,kişilerden etkilenme ve hayat görüşleri çerçevesinde meydana gelmektedir.Bir kişinin vizyonu küçük yaşlarda da oluşabilir veya ilerleyen dönemlerde de gelişip kişiyle bağlantılı olarak gelişebilmektedir.
Vizyon sahibi olmak gelecek ile ilgili net bir hedefe sahip olmak demektir.Bu doğrultuda iş hayatındaki vizyon önemlidir.Çünkü; vizyon olmadan enerji kaybolur önemli noktalar gözden kaçırılır,üretim düşer,insanlar arasında bağlılık ve birlik yok olur.Vizyon iş hayatında muhakkak olması gereken bir düşünce biçimidir.Şirketlerin,patronların,üst yöneticilerin ve çalışan diğer grupların hem kendi vizyonları hemde bağlı bulundukları şirket vizyonlarına sahip çıkarak ilerlemeleri gerekir.
Vizyonu eyleme dönüştüren güç ise tutkudur.Vizyon sahibi olmak geleceği oluşturmak demektir.
İş hayatında amacınızı anlatırken bu vizyonunuzu da belirleyip karşı tarafa anlatmalısınız.Vizyon kişinin çok çalışıp hayallerini gerçekleştirilmesini sağlayan bir araç ve düşünme sistemidir.
İnsanlar büyük bir hedefi hayal edebilirse bunu hayata geçirebilmek için bir strateji planlayarak ulaşmaya gayret gösterir.Peki, bunun anlamı nedir?
Vizyon sahibi insanların bu hayallerini gerçekleştirmeye yönelik gerekli girişimde bulunmayı göze alacakları ve hayal ettikleri hedefe ulaşmak için kaynaklarını en iyi şekilde kullanabilmesidir.
Vizyon sahibi kişinin en önemli özelliği istekli olmasıdır.İstek bazen bütün yolları sana gösteren yolundan ve vizyonundan vazgeçmeyerek hedefe yönelmeni sağlayan bir araç ve duygu sistemidir.
Şirketlerin,yöneticilerin,çalışanların ve toplumdaki bireylerin başarılı olmalarını sağlayan itici güç vizyonlarını bilmeleri ve bu vizyonlarının oluşmalarını sağlayan düşünce biçimlerinin farkında olmalarına bağlıdır.
Vizyon sahibi olmak gelecekteki başarı kapılarını açabilmek demektir.
Kommentare